Buna ziua, Mi-am cumparat si eu o oala de lut nezmaltuita, sau vas roman, cum i se mai zice. Am pus-o la inmuiat in apa rece, dupa care sotia a vrut sa faca o friptura, insa dupa cca.1 ora scotea un miros greu si fum.Am scos friptura din vas si am pregatit-o in alt vas.Am crezut ca nu stim noi sa o folosim si am pus-o deoparte. Astazi am vrut sa o testez, dar fara a prepara ceva, asa ca am pus-o din nou la inmuiat cca. 45 min. dupa care am introdus-o in cuptor fara nimic in ea, cu capacul pus.Am facut asta in speranta ca daca o incalzesc mai mult poate dispare mirosul.Toate bune, dar cand s-a incalzit suficient a scos un fum inecacios si urat mirositor(scuza-ma, ca de hoit)de a trebuit sa tin geamul deschis toata ziua. Nu stiu de ce produce mereu acel fum si miros urat, mentionez ca am pastrat-o in conditii foarte bune, fara mucegai, pete de mancare sau ceva suspect. Banuiesc ori ca vasul nu a fost suficient copt in cuptor atunci cand a fost produs, ori olarul(am luat-o de pe piata de la niste olari din Covasna, cu carticica de retete, ambalata exact cum am vazut pe net) a folosit un lut amestecat cu vreo substanta. Sugestii va rog, daca se poate!
Comentarii
Abraço
Luísa
Greetings, Joop
Besos
Felicidades y un abrazo, Costea!!! ;)
Un saludo!!
Greetings Janny
Besos.
I liked your photo, it tell one happy storie.
Felisa
place my hands around history
· Me gusta ese tratamiento gris. Buen enfoque.
· Saludos
CR & LMA
________________________________
·
Mi-am cumparat si eu o oala de lut nezmaltuita, sau vas roman, cum i se mai zice.
Am pus-o la inmuiat in apa rece, dupa care sotia a vrut sa faca o friptura, insa dupa cca.1 ora scotea un miros greu si fum.Am scos friptura din vas si am pregatit-o in alt vas.Am crezut ca nu stim noi sa o folosim si am pus-o deoparte.
Astazi am vrut sa o testez, dar fara a prepara ceva, asa ca am pus-o din nou la inmuiat cca. 45 min. dupa care am introdus-o in cuptor fara nimic in ea, cu capacul pus.Am facut asta in speranta ca daca o incalzesc mai mult poate dispare mirosul.Toate bune, dar cand s-a incalzit suficient a scos un fum inecacios si urat mirositor(scuza-ma, ca de hoit)de a trebuit sa tin geamul deschis toata ziua.
Nu stiu de ce produce mereu acel fum si miros urat, mentionez ca am pastrat-o in conditii foarte bune, fara mucegai, pete de mancare sau ceva suspect.
Banuiesc ori ca vasul nu a fost suficient copt in cuptor atunci cand a fost produs, ori olarul(am luat-o de pe piata de la niste olari din Covasna, cu carticica de retete, ambalata exact cum am vazut pe net) a folosit un lut amestecat cu vreo substanta.
Sugestii va rog, daca se poate!